Aegeon Pelagos - Anek Κυκλάδες - Δρομολόγια ΔωδεκανήσωνΓρήγορη ματιά στο άρθρο

Γενικές Πληροφορίες

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Aegeon Pelagos δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2010 και είναι μια θυγατρική εταιρία της ANEK. Η έδρα της Aegean Pelagos βρίσκεται στα Χανιά. 

Αποσκευές

Οι αποσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του πλοίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πληρώματος. Ο επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει χειραποσκευές βάρους μέχρι 50 κιλών ή 1 κυβικό μέτρο. Οι αποσκευές δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας. Τα αντικείμενα αξίας μπορούν να παραδίδονται στους υπεύθυνους Αξιωματικούς του πλοίου προς φύλαξη. Ο μεταφορέας ευθύνεται για τη φθορά ή απώλεια των αποσκευών εντός του πλοίου, μόνο εφόσον αυτές παραδίδονται για φύλαξη και εκδίδεται σχετική απόδειξη. Ο μεταφορέας δεν ευθύνεται για απώλεια χρημάτων, πολύτιμων ειδών ή αποσκευών στους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου, στα οχήματα ή στις καμπίνες. Η απώλεια δηλώνεται στη Reception του πλοίου ή στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών.

Επιβάτες που χρήζουν ειδικής φροντίδας (ΑΜΕΑ)

Τα πλοία της ΑΝΕΚ διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που χρήζουν ειδικής φροντίδας. Λόγω του περιορισμένου αριθμού καμπινών, είναι απαραίτητη η έγκυρη κράτηση.

Κατοικίδια

Τα πλοία διαθέτουν ειδικούς χώρους διαμονής κατοικίδιων στα καταστρώματα του πλοίου (κλωβοί φύλαξης). Ο αριθμός των κλωβών αυτών είναι περιορισμένος,. Για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων στις καμπίνες, στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Εφόσον κυκλοφορούν (πάντα με λουρί και συνοδό), θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο, πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του και είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια, την υγιεινή του και την τήρηση των κανόνων που ισχύουν, καθώς και για τις τυχόν σωματικές και υλικές βλάβες που αυτά μπορεί να προκαλέσουν σε τρίτους. 

Διαδικασία επιβίβασης

Ο επιβάτης οφείλει:
α) να βρίσκεται στο χώρο επιβίβασης του πλοίου μισή (1/2) ώρα πριν την αναχώρηση, 
β) να φέρει το όχημά του στο χώρο αναμονής φόρτωσης μία (1) ώρα πριν τον απόπλου. Ο οδηγός υποχρεούται να φορτώσει και να εκφορτώσει το όχημα του. Οι επιβάτες των οχημάτων υποχρεούνται να αποβιβάζονται από αυτά, πριν από την φόρτωση τους στο πλοίο. Η σειρά προτεραιότητας φόρτωσης των οχημάτων καθορίζεται από τους Κανονισμούς Λιμένα κάθε Λιμενικής Αρχής, στη περιοχή της οποίας γίνεται η φόρτωση. Όλοι οι επιβάτες οφείλουν να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την επιβίβαση σε επιβάτη χωρίς τα απαραίτητα αυτά ταξιδιωτικά έγγραφα. Εάν ο επιβάτης επιθυμεί να αποβιβασθεί πριν τον απόπλου του πλοίου, τότε υποχρεούται να το δηλώσει στο Λογιστήριο του πλοίου και να πάρει μαζί του τις αποσκευές και το όχημά του, εφόσον είναι εφικτό να μετακινηθεί από το χώρο στάθμευσης του πλοίου. 

Εκπτώσεις

Παιδιά έως 5 ετών
Δωρεάν στην Οικονομική θέση (DECK), με απαραίτητη την κράτηση και έκδοση εισιτηρίου με μηδενικό ναύλο. 
50%  έκπτωση σε όλες τις κατηγορίες Καμπινών & στα Αεροπορικού Τύπου Καθίσματα (ATS). 
Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη πιστοποιητικού γέννησης. 
Παιδιά που ταξιδεύουν σε καμπίνα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα. 
Η έκπτωση δεν είναι αθροιστική με άλλες εκπτώσεις ή προσφορές.
Παιδιά από 5 έως και 10 ετών
50%  έκπτωση σε όλες τις κατηγορίες θέσεων. 
Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη πιστοποιητικού γέννησης. 
Παιδιά που ταξιδεύουν σε καμπίνα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα. 
Η έκπτωση δεν είναι αθροιστική με άλλες εκπτώσεις ή προσφορές.
Άτομα με ειδικές ανάγκες, τυφλοί & συνοδοί αυτών
50% έκπτωση για τα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και τους βοηθούς/συνοδούς αυτών
Ισχύει και για τα ΙΧ αναπηρικά αυτοκίνητα εφόσον συνοδεύονται από τον δικαιούχο. 
Ισχύει σε όλες τις θέσεις. 
Χορηγείται με την επίδειξη της σχετικής απόφασης των αρμόδιων Υγειονομικών Επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή των Υγειονομικών Επιτροπών της αρμόδιας Διοικητικής Αρχής ή Ασφαλιστικού Φορέα. Η έκπτωση θα χορηγείται μέχρι την ημερομηνία λήξης της ισχύος των ανωτέρω δικαιολογητικών. Ειδικά για τον συνοδό, ο δικαιούχος της έκπτωσης ΑΜΕΑ ή Τυφλών πρέπει να φέρει πιστοποίηση από αρμόδιο φορέα ότι χρίζει συνοδού. 
Τα ΙΧ αναπηρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να φέρουν ειδικές πινακίδες αναπήρων ή δελτίο στάθμευσης οχημάτων των ατόμων με αναπηρίες (Δελτίο Στάθμευσης “ΑΜΑ”). 
Η έκπτωση δεν είναι αθροιστική με άλλες εκπτώσεις ή προσφορές.
50% έκπτωση για πολύτεκνους
50% στην Οικονομική Θέση (DECK) & στα Αεροπορικού Τύπου Καθίσματα (ATS).  
Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της Ειδικής Ταυτότητας Πολυτέκνων, η οποία έχει εκδοθεί από την Πανελλήνια Ένωση Πολυτέκνων. 
Η έκπτωση δεν είναι αθροιστική με άλλες εκπτώσεις ή προσφορές.
50% έκπτωση για φοιτητές – Ισχύει και για τους νεοεισαχθέντες!
50% έκπτωση σε όλες τις θέσεις εκτός από καμπίνες κατηγορίας LUX.
Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη των παρακάτω δικαιολογητικών: α) φοιτητικής ταυτότητας (πάσο). β) για τους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού δελτίο Σπουδαστικής Ιδιότητας. 
Για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές η έκπτωση ισχύει στην Οικονομική Θέση (DTS) και τα Αεροπορικού Τύπου Καθίσματα (ATS) για ταξίδια έως 31/10/2018 και παρέχεται με την επίδειξη του "Δελτίου Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018" ή την εκτύπωση "Επιτυχούς Εισαγωγής" για τους υποψήφιους που επιλέχθηκαν με το 10%. Η έκπτωση ισχύει και για τις οικογένειες αυτών, εφόσον συνοδεύουν τον επιτυχόντα και παρέχεται και στην επιστροφή τους χωρίς τον επιτυχόντα, εφόσον έχουν ταξιδέψει μαζί του στην μετάβαση, με την επίδειξη του «Δελτίου Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018» ή φωτοτυπίας αυτού.  
Η έκπτωση ισχύει για τους Φοιτητές-Σπουδαστές των Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ανοικτού Πανεπιστημίου, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) και Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. 
Δεν ισχύει για φοιτητές Πανεπιστημίων Εξωτερικού και Ιδιωτικών Σχολών. 
Η έκπτωση δεν είναι αθροιστική με άλλες εκπτώσεις ή προσφορές.

Κατηγορίες θέσεων και οχημάτων

Κατηγορίες θέσεων επιβατών                              

 • Οικονομική θέση                          
 • Αριθμημένα καθίσματα αεροπορικού τύπου                   
 • 4κλινη, 3κλινη, 2κλινη εσωτερική καμπίνα                       
 • 2κλινη εξωτερική καμπίνα 
 •  Λουξ καμπίνα                

Κατηγορίες οχημάτων                              

 • ΙΧ Αυτοκίνητο έως 3,80μ.                           
 • ΙΧ Αυτοκίνητο από 3,80μ.έως 4,25μ.     
 • ΙΧ Αυτοκίνητο από 4,25μ.                          
 • Μοτοσυκλέτα έως 250cc                            
 • Μοτοσυκλέτα άνω των 250cc                  
 • Μοτό 3 ή 4 τροχοί                         


Οχήματα κατηγορίας έως 3,80μ. πρέπει να συνοδεύονται από τον οδηγό. 
Τα πλοία που εξυπηρετούν την γραμμή μπορεί να μην διαθέτουν όλες τις ανωτέρω αναγραφόμενες κατηγορίες θέσεων. 
Όλες οι καμπίνες είναι εξοπλισμένες με ντους και WC. Κάθε καμπίνα χαρακτηρίζεται και διατίθεται ως 1κλινη, 2κλινη, 3κλινη ή 4κλινη, ανάλογα τον αριθμό επιβατών που την χρησιμοποιούν και όχι βάσει του αριθμού των κλινών που διαθέτει.

Γενικοί όροι

Ονομαστική κατάσταση επιβαινόντων: 
Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. Για να είναι δυνατή η καταγραφή, τα εισιτήρια εκδίδονται ονομαστικά και συγκεκριμένα πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο επιβάτη, το φύλο, η ηλικία (ενήλικος, παιδί, βρέφος), ο τύπος & ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος (εάν υπάρχει). Εκτός από τα παραπάνω, πρέπει να δηλώνονται στο πρακτορείο έκδοσης τα άτομα που χρειάζονται ειδική φροντίδα. 
Στοιχεία επικοινωνίας επιβάτη: 
Συνιστούμε στους επιβάτες κατά την έκδοση των εισιτηρίων, να δίνουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους (κατά προτίμηση κινητού) ούτως ώστε να ειδοποιούνται σε περίπτωση ανάγκης, π.χ. απαγόρευσης απόπλου λόγω καιρού κ.λ.π. Ο επιβάτης οφείλει να ελέγχει κατά την παραλαβή του εισιτηρίου του την ορθότητα των αναγραφόμενων σε αυτό, στοιχείων και να μην το παραλαμβάνει σε περίπτωση λανθασμένης αναγραφής. Η έκδοση εισιτηρίου πάνω στο πλοίο απαγορεύεται και συνεπώς για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, οι επιβάτες πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων. 
Αριθμημένα Καθίσματα: 
Η χρήση τους επιτρέπεται στους κατόχους εισιτηρίων αριθμημένων καθισμάτων. 
Ναύλοι-Εκπτώσεις:
Οι τιμές των εισιτηρίων συμπεριλαμβάνουν τη θαλάσσια μεταφορά και τα Λιμενικά Τέλη. Στο ναύλο δεν περιλαμβάνεται αντίτιμο τροφοδοσίας. Η ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους ναύλους. Οι ειδικές εκπτώσεις-προσφορές δεν είναι αθροιστικές. Εφόσον ο επιβάτης δικαιούται περισσότερες από μία εκπτώσεις, τότε εφαρμόζεται μόνο η μεγαλύτερη έκπτωση. Ο επιβάτης που δικαιούται κάποια ειδική έκπτωση, οφείλει να το δηλώσει πριν την έκδοση του εισιτηρίου, επιδεικνύοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, καθώς και κατά την επιβίβασή του στο πλοίο. Μετά την πραγματοποίηση του ταξιδιού, ουδεμία επιστροφή ναύλου πραγματοποιείται. 
Ασφάλεια στο Πλοίο: 
Ο επιβάτης υποχρεούται να συμμορφώνεται στις οδηγίες των αρμόδιων προσώπων του πλοίου, που σχετίζονται με την ησυχία, ευταξία, καθαριότητα και ασφάλεια του πλοίου. Ο επιβάτης υποχρεούται να συμμορφώνεται στους κανονισμούς του πλοίου, καθώς και στις οδηγίες του πλοιάρχου ή του προσωπικού του πλοίου. Θα απαγορεύεται η είσοδος στο πλοίο στα πρόσωπα τα οποία αρνούνται να συμμορφωθούν και θα αναφέρονται στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές. Η εταιρεία και το πλοίο δεν φέρουν ευθύνη για ατυχήματα και απώλειες ή ζημιές πριν την επιβίβαση ή φόρτωση στο πλοίο και μετά την αποβίβαση ή εκφόρτωση από αυτό. Απαγορεύεται η μεταφορά εκρηκτικών, εύφλεκτων, εμπρηστικών και γενικά επικίνδυνων υλών.
Χρήσιμες Πληροφορίες: 
Κάθε καμπίνα χαρακτηρίζεται και διατίθεται ως 1κλινη, 2κλινη, 3κλινη ή 4κλινη βάσει του αριθμού των επιβατών που τη χρησιμοποιούν και όχι βάσει του αριθμού των κλινών που διαθέτει ή τις πιθανές (έξτρα) παροχές που προσφέρει. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα όλους τους κοινόχρηστους χώρους των πλοίων (bar, εστιατόρια, σαλόνια κ.λ.π.). Δεν επιτρέπεται ο ύπνος και το φαγητό στα σαλόνια και στους διαδρόμους του πλοίου. Με βάση τον υπ’ αριθμ.3730 νόμο του Υπουργείου Υγείας, από την 1η Ιουλίου 2010, απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους του πλοίου. Οι επιβάτες μπορούν να καπνίζουν μόνο στους καθορισμένους χώρους των εξωτερικών ανοικτών καταστρωμάτων. Το επίσημο νόμισμα εν πλω είναι το ΕΥΡΩ. Για τα λοιπά δικαιώματα υποχρεώσεις του επιβάτη, ισχύει ο Νόμος 3709/Φ.Ε.Κ.213/14-10-08, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 35 του Νόμου 4150/2013 (Φ.Ε.Κ.102 Α' /29-04-2013).

Κεντρικοί Πράκτορες

Εάν θες να δεις τους κεντρικούς πράκτορες για την Aegeon Pelagos  πάτησε εδώ

Απαντήσαμε στην ερώτησή σου; Ευχαριστούμε! Παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα! Προσπάθησε ξανά!

Δεν βρήκες την απάντηση που ψάχνεις? Φόρμα Επικοινωνίας Φόρμα Επικοινωνίας