Dodekanisos Seaways


Γρήγορη ματιά στο άρθρο

Γενικές Πληροφορίες

Η εταιρεία DODEKANISOS SEAWAYS ιδρύθηκε το 1999 με πρωτοβουλία των αδελφών Γιώργου και Γιάννη Σπανού, ιδιοκτητών σούπερ-μάρκετ.
Το πρώτο βήμα ήταν η αγορά ενός Ο/Γ - Ε/Γ πλοίου για την καθημερινή σύνδεση της Ρόδου και των νησιών Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου με το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο όμως που έφερε το όνομα "Παναγιά Σκιαδενή" πωλήθηκε στη συνέχεια στην εταιρεία ΔΑΝΕ και μετονομάστηκε σε "Διαγόρας".
Παράλληλα η εταιρεία, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ενδοδωδεκανησιακή ακτοπλοΐα έχτισε στα ναυπηγεία Βatservice του Mantal Νορβηγίας το πρώτο ταχύπλοο καταμαράν " Dodekanisos Express" το οποίο δρομολογήθηκε τον Απρίλιο του 2000.
Από τον Ιούλιο του 2005 η εταιρεία δρομολόγησε στα Δωδεκάνησα το δεύτερο ταχύπλοο καταμαράν "Dodekanisos Pride", νεότευκτο επίσης.
Τον Νοέμβριο του 2011 η εταιρεία δρομολόγησε το συμβατικό φέρι μποτ πλοίο "Παναγιά Σκιαδενή" με σκοπό να δώσει λύσεις στην άνετη και ασφαλή μεταφορά επιβατών, ΙΧ και φορτηγών αυτοκινήτων καθώς και εμπορευμάτων κυρίως προς τα μικρότερα νησιά του δωδεκανησιακού συμπλέγματος.
Από το Μάιο του 2015, εγκαινιάζει νέα δρομολόγια στο Αιγαίο, καθώς οι Αρκοί και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα  συνδέονται με τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους  και υπόσχεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις συγκοινωνιακές ανάγκες της γραμμής σε ό,τι αφορά την επιβατική και εμπορευματική κίνηση.

Αποσκευές

Ο επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει χειραποσκευές βάρους μέχρι 40kg και 0.5m3. Οι αποσκευές τοποθετούνται σε ειδικούς χώρους στο χώρο των οχημάτων και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση του επιβάτη κατά την διάρκεια του πλου. Ο επιβάτης πρέπει να φέρει μαζί του προσωπικά αντικείμενα που θα χρειαστούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Ο επιβάτης οφείλει σε περίπτωση που μεταφέρει χρήματα, αξιόγραφα και λοιπά τιμαλφή αντικείμενα ή να τα φέρει μαζί με τα προσωπικά του είδη εντός του πλοίου ή να τα παραδίδει προς φύλαξη στον Οικονομικό Αξιωματικό του πλοίου. Σε τυχόν κλοπή ή απώλεια αποσκευών, χρημάτων, αξιόγραφων και λοιπών τιμαλφών αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους του πλοίου η εταιρεία και το πλήρωμα δεν φέρει καμία ευθύνη όταν δεν έχει ζητηθεί η ειδική φύλαξη αυτών από τον Οικονομικό Αξιωματικό. Σε περίπτωση απώλειας προσωπικών αντικειμένων ο επιβάτης καλό είναι να επικοινωνήσει με το προσωπικό της ακτοπλοϊκής εταιρείας.

Ανήλικοι Επιβάτες

Ανήλικοι επιβάτες που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, δ εν επιτρέπεται να ταξιδεύουν χωρίς συνοδό. 
Ο Έλεγχος Ταυτοπροσωπίας σε ανηλίκους επιβάτες που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, διενεργείται επί τη βάσει της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και για ταξίδια στο εσωτερικό,  γίνεται  δεκτό και οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο ή  και σχετική βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από τα ΚΕΠ ή την Αστυνομία.

Ανήλικοι επιβάτες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (15 έως 18 ετών), επιτρέπεται να ταξιδεύουν χωρίς συνοδό υπό την προϋπόθεση παράδοσης δήλωσης του γονέα ή κηδεμόνα τους προς την ακτοπλοϊκή εταιρεία θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή, με την οποία ο τελευταίος θα δηλώνει:

 • ότι συναινεί στη μεταφορά του ανηλίκου και ότι αναγνωρίζει ότι δεν θα τελεί υπό την εποπτεία του Πλοιάρχου ή των αξιωματικών ή μελών του πληρώματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και μέχρι την αποβίβασή του στο λιμάνι προορισμού
 • ότι ο γονέας ή ο κηδεμόνας θα αποζημιώσει και θα απαλλάξει πλήρως την ακτοπλοϊκή εταιρεία και το προσωπικό της από κάθε απώλεια, ζημία ή δαπάνη που θα προκύψει από το ταξίδι του ανηλίκου. 

Ο  Έλεγχος Ταυτοπροσωπίας των ανήλικων επιβατών, διενεργείται επί τη βάσει της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους. Οι γονείς ή νόμιμοι κηδεμόνες των ανηλίκων,  φέρουν σε κάθε περίπτωση ακέραια την ευθύνη για την απόκτηση και κατοχή - πριν την έναρξη του ταξιδιού των ανηλίκων - των κατάλληλων, έγκυρων και νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων,  καθώς και όλων των συνοδευτικών εγγράφων που τυχόν απαιτούνται στο λιμάνι προορισμού.
Σε καμία περίπτωση η ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη εάν οι Αρχές του λιμένα προορισμού θεωρήσουν ανεπαρκή τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επιβάτες που χρήζουν ειδικής φροντίδας (ΑΜΕΑ)

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν εύκολη πρόσβαση στα πλοία καθώς δεν χρειάζεται να μεταφερθούν σε ανώτερο κατάστρωμα. Τα πλοία διαθέτουν ειδικούς χώρους και ράμπες. Συγκεκριμένα το πλοίο "Παναγία Σκιαδενή" διαθέτει ειδική εγκατάσταση για τη μεταφορά ατόμων της κατηγορίας αυτής στα σαλόνια του καταστρώματος.

Κατοικίδια


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η είσοδος των κατοικίδιων ζώων στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Ωστόσο το κατοικίδιό ζώο μπορεί να παραμείνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στους ειδικούς χώρους φύλαξης για κατοικίδια ζώα που βρίσκονται στο εξωτερικό των πλοίων υπό την προσωπική επίβλεψη του συνοδού τους. Τα κατοικίδια πρέπει πάντα να είναι συνοδευμένα, να φέρουν λουρί και να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο. O συνοδός τους οφείλει να έχει μαζί του το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας τους και να είναι υπεύθυνος για την φροντίδα, ασφάλεια και υγιεινή τους κατά τη διάρκεια του πλου.
Δυστυχώς η ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν αναλαμβάνει την μεταφορά ασυνόδευτων κατοικίδιων .

Διαδικασία επιβίβασης

Ο επιβάτης οφείλει να προσέρχεται στο πλοίο εξήντα λεπτά (60) πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου, όπως και ο επιβάτης με όχημα. Εάν δεν προλάβει τον απόπλου δεν δικαιούται επιστροφή ναύλου.Ο επιβάτης οφείλει να επιδεικνύει το εισιτήριο, το διαβατήριο, την ταυτότητά ή άλλα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα του κατά την επιβίβαση. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον επιβάτη να ταξιδέψει, αν κρίνει ότι αυτός δεν φέρει τα απαιτούμενα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι και κάθε επιβάτης υποχρεούται  στην επίδειξη του εισιτηρίου του και των έγκυρων ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο επιβάτης οφείλει να κρατά το απόκομμα του εισιτηρίου του και να το επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο μέχρι να αποβιβαστεί. Επιβάτης που επιθυμεί να αλλάξει προορισμό από αυτόν που αναγράφεται στο εισιτήριο του, οφείλει να το δηλώσει στον οικονομικό αξιωματικό του πλοίου καταβάλλοντας τη διαφορά του ναύλου. Επιβάτης που διαπιστώνεται μετά από έλεγχο ότι φέρει εισιτήριο με προορισμό διαφορετικό από αυτόν που αναγράφεται στο εισιτήριο του πέραν από το χρηματικό πρόστιμο που θα καταβάλλει, ο ίδιος και μόνο, αντιμετωπίζει και άλλες ποινές. Επιβάτης που διαπιστώνεται μετά από έλεγχο ότι δεν έχει εκδώσει εισιτήριο θα παραδίδεται στο Λιμεναρχείο.

Εκπτώσεις

Παιδιά

 • Δωρεάν από 0-4 ετών με υποχρέωση έκδοσης εισιτηρίου μηδενικού ναύλου 
 • 50% έκπτωση από 4-10 ετών. 
 • Αλλαγές και ακυρώσεις στα εισιτήρια γίνονται. 
 • Η έκπτωση δεν συνδυάζεται με άλλες εκπτώσεις. 
 • Ισχύει για όλα τα πλοία της εταιρείας και για το σύνολο των προορισμών. 

50% Έκπτωση Στους Φοιτητές

 • Η έκπτωση ισχύει αποκλειστικά για επιβατικά εισιτήρια. 
 • Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων. 
 • Ισχύει αποκλειστικά για προεκδόσεις εισιτηρίων (τουλάχιστον 24 ώρες πριν το ταξίδι). 
 • Η έκπτωση δεν συνδυάζεται με άλλες εκπτώσεις. 
 • Ισχύει για όλα τα πλοία της εταιρείας και για το σύνολο των προορισμών. 
 • Απαραίτητη η επίδειξη του πάσου. 
 • Δεν ισχύει για φοιτητές Ανοιχτού Πανεπιστημίου Ελλάδος, Πανεπιστημίων Εξωτερικού και για φοιτητές ιδιωτικών σχολών. 


25% Έκπτωση Στους Συνταξιούχους Ναυτικούς (ΝΑΤ)

 • Η έκπτωση ισχύει αποκλειστικά για επιβατικά εισιτήρια. 
 • Η έκπτωση δεν συνδυάζεται με άλλες εκπτώσεις. 
 • Ισχύει αποκλειστικά για το πλοίο της εταιρείας Παναγία Σκιαδενή. 
 • Απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ΝΑΤ.

20% Έκπτωση Τριτέκνων Συλλόγου Ρόδου

 • Η έκπτωση ισχύει αποκλειστικά για επιβατικά εισιτήρια. 
 • Ισχύει αποκλειστικά για προεκδόσεις εισιτηρίων. 
 • Απαραίτητη η επίδειξη της προσωπικής κάρτας Συλλόγου Τριτέκνων Ρόδου. 
 • Αλλαγές και ακυρώσεις στα εισιτήρια γίνονται. 
 • Η έκπτωση δεν συνδυάζεται με άλλες εκπτώσεις. 
 • Ισχύει για όλα τα πλοία της εταιρείας και για το σύνολο των προορισμών. 

20% Έκπτωση Πολυτέκνων Συλλόγου Νομού Δωδεκανήσου

 • Η έκπτωση ισχύει αποκλειστικά για επιβατικά εισιτήρια. 
 • Ισχύει αποκλειστικά για προεκδόσεις εισιτηρίων, τουλάχιστον 1 ημέρα πριν την ημερομηνία ταξιδιού. 
 • Απαραίτητη η επίδειξη της προσωπικής κάρτας Πολυτέκνων Συλλόγου Νομού Δωδεκανήσου. 
 • Αλλαγές και ακυρώσεις στα εισιτήρια γίνονται. 
 • Η έκπτωση δεν συνδυάζεται με άλλες εκπτώσεις. 
 • Ισχύει για όλα τα πλοία της εταιρείας και για το σύνολο των προορισμών. 

Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες

 • 50% έκπτωση στο επιβατικό εισιτήριο. 
 • Απαραίτητη η επίδειξη βεβαίωσης ποσοστού αναπηρίας 80% και άνω. 
 • Αλλαγές και ακυρώσεις στα εισιτήρια γίνονται. 
 • Η έκπτωση δεν συνδυάζεται με άλλες εκπτώσεις. 
 • Ισχύει για όλα τα πλοία της εταιρείας και για το σύνολο των προορισμών. 


* Tα εισιτήρια προσφοράς δεν ακυρώνονται, δεν αντικαθίστανται και δεν μετατρέπονται σε ανοιχτής ημερομηνίας εισιτήρια. Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Εφόσον συντρέχουν περισσότερες της μίας περιπτώσεις εκπτώσεων, εφαρμόζεται μόνο η μεγαλύτερη έκπτωση.

Κατηγορίες θέσεων και οχημάτων

Θέση
Επιβάτης
ΙΧ
ΜΟΤΟ (2τροχοί)
ΜΟΤΟ (3 / 4 τροχοί)
Σημειώσεις:
Οι θέσεις είναι αεροπορικού τύπου και μη αριθμημένες.
Ποδήλατα: Δωρεάν, χωρίς υποχρέωση έκδοσης εισιτηρίου μηδενικού ναύλου.

Γενικοί όροι

Ονομαστική Κατάσταση Επιβαινόντων
Σύμφωνα με τη Διεθνή Οδηγία SOLAS, είναι υποχρεωτική η καταγραφή του ονοματεπώνυμου του επιβάτη, του φύλου, της ηλικίας (βρέφος, παιδί, ενήλικας) του τύπου και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος. Ο επιβάτης οφείλει κατά την ηλεκτρονική κράτηση ή την έκδοση εισιτηρίου, να δίνει τα ακριβή στοιχεία ταυτότητας του, τον αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του από την ακτοπλοϊκή εταιρεία σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου του πλοίου. Σε περίπτωση μη επιθυμίας του επιβάτη να γνωστοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας, αυτή καταχωρείται εγγράφως από τον εκδότη επί του εισιτηρίου.  Επίσης ο επιβάτης οφείλει  να ελέγχει κατά την έκδοση του εισιτηρίου την ορθότητα των αναγραφόμενων στο εισιτήριο στοιχείων (ημερομηνία, ώρα, δρομολόγια, πλοίο, στοιχεία ταυτότητας κλπ.) και να μην το παραλαμβάνει σε περίπτωση λανθασμένης αναγραφής.
Κάθε εισιτήριο του επιβάτη είναι ατομικό, ονομαστικό, δεν μεταβιβάζεται και ισχύει μόνο για την θέση και το ταξίδι για το οποίο εκδόθηκε. 

Εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επιτρέπεται η επιβίβαση σε εγκύους μέχρι το τέλος της 26ης εβδομάδας  και υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό ικανότητας ταξιδιού.
Ο Μεταφορέας διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει ιατρικό πιστοποιητικό σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης και να αρνηθεί τη διέλευση εάν δεν είναι ικανοποιημένος ότι ο επιβάτης θα είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ναύλοι | Εκπτώσεις
Η τιμή του εισιτηρίου (ναύλος) περιλαμβάνει τη μεταφορά του επιβάτη στο λιμένα προορισμού, στο μοναδικό τύπο αεροπορικής θέσης που διαθέτουν τα πλοία, καθώς και τις εκάστοτε νόμιμες επιβαρύνσεις επ' αυτού. Στην τιμή του εισιτηρίου δεν συμπεριλαμβάνονται σνακ και ροφήματα από το μπαρ του πλοίου. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία χορηγεί εκπτώσεις στους επιβάτες σύμφωνα με την εμπορική της πολιτική. Ενδεικτικά:
Βρέφη και νήπια έως τεσσάρων (4) ετών ταξιδεύουν δωρεάν.
Παιδιά από τεσσάρων (4) έως δέκα (10) ετών δικαιούνται έκπτωση 50% επί του ναύλου.
Πολύτεκνοι Συλλόγου Νομού Δωδεκανήσου δικαιούνται έκπτωση 20% επί του ναύλου.
Άτομα μειωμένης κινητικότητας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω δικαιούνται έκπτωση 50% επί του ναύλου.
Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Εφόσον συντρέχουν περισσότερες της μίας περιπτώσεις εκπτώσεων, εφαρμόζεται μόνον η μεγαλύτερη έκπτωση.
Οι επιβάτες που δικαιούνται εκπτώσεις θα πρέπει να το δηλώσουν κατά την κράτηση των θέσεων και να επιδεικνύουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα τόσο κατά την έκδοση των αντιστοίχων εκπτωτικών εισιτηρίων όσο και κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο. Μετά την έκδοση του εισιτηρίου, ουδεμία διαφορά ναύλου επιστρέφεται.
Κανονισμοί Ασφάλειας Στο Πλοίο
Απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά όπλων, εκρηκτικών, εύφλεκτων, εμπρηστικών και γενικά επικίνδυνων υλών εν πλω. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων παρά μόνο στους εξωτερικούς. Για λόγους ασφαλείας του πλου και προστασίας του περιβάλλοντος, παρακαλείται ο επιβάτης να μην πετά αναμμένα τσιγάρα και απορρίμματα σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του πλοίου ή στη θάλασσα. Οι επιβάτες οφείλουν να συμμορφώνονται προς όλους τους κανονισμούς ασφαλείας κατά την επιβίβαση, την αποβίβαση και τον πλου και της δημοσίας τάξεως εντός του πλοίου και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Επιπλέον, οφείλουν να συμμορφώνονται προς κάθε εντολή του Πλοιάρχου ή οδηγία των μελών του πληρώματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να απευθύνονται στα αρμόδια μέλη του πληρώματος σε περίπτωση προβλήματος. Για κάθε παράπονο κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι επιβάτες πρέπει να απευθύνονται στον πλοίαρχο ή τον ύπαρχο του πλοίου και μετά το πέρας του ταξιδιού στην ακτοπλοϊκή εταιρία.
Δέματα
Η φόρτωση των δεμάτων για αποστολή γίνεται μόνο πριν την αναχώρηση του πλοίου, απαγορεύεται νωρίτερα. Απαγορεύεται  η μεταφορά όπλων, εκρηκτικών, εύφλεκτων, εμπρηστικών και γενικά επικίνδυνων υλών. Η χρέωση των δεμάτων γίνεται με βάση τον όγκο του δέματος, την ποσότητα των δεμάτων και τον προορισμού παραλαβής. Ο αποστολέας οφείλει να δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του καθώς και του παραλήπτη. Ο αποστολέας  οφείλει σε περίπτωση που το δέμα περιέχει χρήματα, αξιόγραφα και λοιπά τιμαλφή αντικείμενα να τα παραδίδει προς ειδική φύλαξη στον Ναύκληρο  του πλοίου. Ο αποστολέας οφείλει να ενημερώσει τον υπεύθυνο Ναύκληρο σε περίπτωση που το δέμα χρειάζεται ψύξη ή κατάψυξη, εάν όχι η ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν φθορά του περιεχόμενου του. Σε περίπτωση που ο παραλήπτης δεν παραλάβει το δέμα τότε αυτό επιστρέφεται στο λιμάνι από όπου εστάλη και χρεώνεται ξανά σε περίπτωση που ο αποστολέας επιθυμεί να το στείλει ξανά. Σε τυχόν κλοπή ή απώλεια αποσκευών, χρημάτων, αξιόγραφων και λοιπών τιμαλφών αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους του πλοίου η ακτοπλοϊκή εταιρία και το πλήρωμα δεν φέρουν καμία ευθύνη εφόσον δεν έχει ζητηθεί η φύλαξη αυτών από τον Ναύκληρο. Σε τυχόν κλοπή ή απώλεια αποσκευών, χρημάτων, αξιόγραφων και λοιπών τιμαλφών αντικειμένων για τα οποία έχει ζητηθεί η φύλαξη από τον Ναύκληρο του πλοίου η ακτοπλοϊκή εταιρία φέρει ευθύνη.

Κεντρικοί πράκτορες

Εάν θέλεις να δεις τους κεντρικούς πράκτορες για την Dodekanisos Seaways  πάτησε εδώ .

Απαντήσαμε στην ερώτησή σου; Ευχαριστούμε! Παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα! Προσπάθησε ξανά!

Δεν βρήκες την απάντηση που ψάχνεις? Φόρμα Επικοινωνίας Φόρμα Επικοινωνίας