Aegean Speed Lines


Γρήγορη ματιά στο άρθρο

Γενικές Πληροφορίες

Η εταιρεία Aegean Speed Lines ιδρύθηκε το 2005,σαν αποτέλεσμα συνεργασίας του Ομίλου Εταιρειών Ευγενίδη και του Αγγλικού Ομίλου Εταιρειών Sea Containers.
Την επόμενη χρονιά αποχώρησε η Sea Containers και στην εταιρεία εισήλθε μεγάλος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος.
Υπήρξε η πρώτη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία η οποία δρομολόγησε πλοίο με κοινοτική σημαία, το SpeedRunner I.

Αρχικά, η εταιρεία πραγματοποιούσε δρομολόγια μόνο προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, πλέον όμως τα δρομολόγια της εταιρείας καλύπτουν τις μεταφορικές ανάγκες των περισσότερων νησιών των Κυκλάδων.
Σήμερα πραγματοποιεί δρομολόγια με 3 σύγχρονα ταχύπλοα καλύπτοντας τις Δυτικές Κυκλάδες (Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος) και τις ακτοπλοϊκές γραμμές Πειραιάς -Σύρος-Τήνος-Μύκονος, Πειραιάς-Ίος-Θήρα-Σίκινος και Πειραιάς-Πάρος-Νάξος.

Στα τέλη του 2009, η Aegean Speed Lines αναδείχθηκε « η καλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία της χρονιάς για τη δέσμευση, την προσήλωση και την αφοσίωση στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας από την Lloyds List.

Κατοικίδια

Τα κατοικίδια ζώα ταξιδεύουν σε ανοικτά καταστρώματα του πλοίου υπό την εποπτεία του επιβάτη. Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα (κρατήσεις δεν γίνονται), μπορούν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς καμία επιβάρυνση, οι ειδικοί χώροι - κλουβιά που υπάρχουν σε όλα τα πλοία. Επίσης θα πρέπει ο επιβάτης να έχει το βιβλιάριο υγείας του ζώου.

Διαδικασία επιβίβασης

Ο επιβάτης οφείλει να βρίσκεται στο χώρο επιβίβασης του πλοίου μία (1) ώρα πριν την αναχώρηση. Αν δεν προλάβει τον απόπλου δε δικαιούται επιστροφής ναύλου, ενώ αν δηλώσει προ του απόπλου την πρόθεση του να μην πραγματοποιήσει για οποιοδήποτε λόγο το ταξίδι, δικαιούται επιστροφής του ναύλου σύμφωνα με την εμπορική πολιτική και την ισχύουσα νομοθεσία. 
Ο οδηγός υποχρεούται να φορτώσει και να εκφορτώσει το όχημά του.
Τα οχήματα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο αναμονής φόρτωσης μια (1) ώρα πριν τον απόπλου και σε κάθε περίπτωση στο χρόνο που καθορίζεται από τους ισχύοντες Κανονισμούς Λιμένα.
Ο οδηγός δε δικαιούται επιστροφής του ναύλου του οχήματος αν δεν προλάβει τον απόπλου του πλοίου, ενώ αν δηλώσει προ του απόπλου την πρόθεση του να μη φορτώσει το όχημα δικαιούται επιστροφής του ποσοστού ναύλου, σύμφωνα με την εμπορική πολιτική.
Σε περίπτωση απώλειας της απόδειξης μεταφοράς οχήματος το αντίτιμο δεν επιστρέφεται.
Οι επιβάτες των οχημάτων υποχρεούνται να αποβιβάζονται από αυτά πριν την φόρτωσή τους στο πλοίο.
Οι επιβάτες πρέπει να φέρουν μαζί τους αντικείμενα που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μετά την αναχώρηση απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο οχημάτων.
Η σειρά προτεραιότητας φόρτωσης των οχημάτων καθορίζεται από τους Κανονισμούς Λιμένα κάθε Λιμενικής Αρχής, στην περιοχή όπου γίνεται η φόρτωση και από το πλοίο με βάση τον προορισμό του κάθε αυτοκινήτου.

Εκπτώσεις

 • Τα παιδιά κάτω των 4 ετών ταξιδεύουν δωρεάν. Εισιτήριο μηδενικού ναύλου πρέπει να εκδοθεί στην κατηγορία Economy για παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών. Στην κατηγορία Exclusive, τα παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών πληρώνουν το 50% του ναύλου. Για βρέφη ηλικίας μέχρι 1 έτους εκδίδεται κάρτα επιβίβασης μηδενικής αξίας εντός του πλοίου. 
 • Τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών δικαιούνται έκπτωση 50% σε όλες τις κατηγορίες.
 • Οι φοιτητές των Ελληνικών Δημοσίων Πανεπιστημίων δικαιούνται έκπτωση 50%.
 • Οι κάτοχοι Διεθνών Φοιτητών Ταυτότητας (ISIC) δικαιούνται έκπτωση 25% στην οικονομική θέση. Ο κάτοχος κάρτας ISIC θα πρέπει να επιδείξει την κάρτα του κατά την επιβίβαση.
 • Οπλίτες – Ναύτες – Σμηνίτες – Πολύτεκνοι – Συνταξιούχοι ΝΑΤ – ΑΜΕΑ δικαιούνται έκπτωση 50%.
 • Τρίτεκνοι δικαιούνται έκπτωση 30%.

Κατηγορίες θέσεων και οχημάτων

 • Οικονομική
 • Διακεκριμένη
 • ΙΧ
 • ΜΟΤΟ 2 τροχοί
 • ΜΟΤΟ 3 & 4 τροχοί

Γενικοί όροι

Το εισιτήριο είναι ατομικό, ονομαστικό, δε μεταβιβάζεται και ισχύει μόνο για τη θέση και το ταξίδι, για το οποίο εκδόθηκε.
Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. 
Για να είναι δυνατή η καταγραφή, τα εισιτήρια εκδίδονται ονομαστικά και συγκεκριμένα πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, το φύλο και η ηλικία. 
Η παροχή στοιχείων επικοινωνίας είναι προαιρετική αλλά επιθυμητή, αφού θα υπάρξει δυνατότητα ενημέρωσης του επιβάτη σε περίπτωση τροποποίησης δρομολογίου για οποιοδήποτε λόγο.
Παιδιά ηλικίας μέχρι τεσσάρων (4) ετών ταξιδεύουν δωρεάν για τα οποία εκδίδεται υποχρεωτικά μηδενικό εισιτήριο, ενώ παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών, μέχρι δέκα (10) ετών πληρώνουν εισιτήριο μισής αξίας.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν φθορά ή απώλεια των αποσκευών των επιβατών. 
Οι επιβάτες ευθύνονται για την τήρηση των Λιμενικών, Υγειονομικών και Τελωνειακών διατάξεων. Οι επιβάτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του πλοιάρχου και του πληρώματος, που αφορούν στην τήρηση της τάξης και στην ασφάλεια του πλοίου. Οι Οικονομικοί Αξιωματικοί διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κατά τον έλεγχο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τα εισιτήριά τους και τα δικαιολογητικά εμπορικών εκπτώσεων εφόσον έχει εκδοθεί εκπτωτικό εισιτήριο.
Για κάθε παράπονο στη διάρκεια του ταξιδιού οι επιβάτες πρέπει να απευθύνονται στον πλοίαρχο ή στον ύπαρχο του πλοίου και μετά το πέρας του ταξιδιού στην πλοιοκτήτρια εταιρεία ή στις Λιμενικές Αρχές. 

Κεντρικοί πράκτορες

Εάν θέλεις να δείς τους κεντρικούς πράκτορες για την Aegean Speed Lines  πάτησε εδώ.

Απαντήσαμε στην ερώτησή σου; Ευχαριστούμε! Παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα! Προσπάθησε ξανά!

Δεν βρήκες την απάντηση που ψάχνεις? Φόρμα Επικοινωνίας Φόρμα Επικοινωνίας