Golden Star Ferries


Γρήγορη ματιά στο άρθρο

Γενικές πληροφορίες

Η Golden Star Ferries δραστηριοποιείται στην ελληνική ακτοπλοΐα από το 2011 με το διασημότερο πλοίο των Κυκλάδων Superferry II, στη γραμμή Ραφήνα προς Άνδρο Τήνο και Μύκονο, πραγματοποιώντας καθημερινές αναχωρήσεις.
Σκοπός της εταιρείας είναι η εξυπηρέτηση και η μεταφορά του επιβατηγού κοινού και των οχημάτων τους με ασφάλεια, άνεση και συνέπεια.
Η Golden Star Ferries πρόσθεσε στο στόλο της το 2016 άλλο ένα ποιοτικό και σύγχρονο πλοίο, το Superferry, το οποίο αφού προσάρμοσε στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και δεδομένα και ανακαίνισε πλήρως, έφερε νέα δεδομένα στις Κυκλάδες καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μεταφορικές ανάγκες επιβατών- οχημάτων- φορτηγών από το λιμάνι της Ραφήνας.
Το 2017 η εταιρεία μεγαλώνει επενδύοντας στην αγορά ενός ταχυπλόου, από τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία του, το SUPERRUNNER.
Πάντα με έδρα την Ραφήνα επεκτείνεται το δίκτυο των προορισμών με καθημερινές αναχωρήσεις την θερινή περίοδο προς Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη.

Αποσκευές

Οι αποσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του πλοίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πληρώματος. Οι αποσκευές δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας. Τα αντικείμενα αξίας μπορούν να παραδίδονται στους υπεύθυνους Αξιωματικούς του πλοίου προς φύλαξη. Παρακαλούνται οι κ.κ. επιβάτες να μην τοποθετούν αποσκευές ή αντικείμενα στα καθίσματα ή τις θέσεις επιβατών.

Επιβάτες που χρήζουν ειδικής φροντίδας (ΑΜΕΑ)

Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες αλλά και κατάλληλοι χώροι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών με ειδικές ανάγκες. Ο αριθμός των συγκεκριμένων καμπινών είναι περιορισμένος γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσεων.

Κατοικίδια

Διατίθενται ειδικές καμπίνες αλλά και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι διαμονής κατοικίδιων. Ο αριθμός των καμπινών αυτών είναι περιορισμένος, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης.
Για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων σε άλλες καμπίνες (εκτός των ειδικών), καθώς και σε όλους τους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Τα σκυλιά εφόσον κυκλοφορούν (πάντα με λουρί και συνοδό) θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο.
Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του και είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή του. Ασυνόδευτα κατοικίδια δεν γίνονται δεκτά.

Διαδικασία επιβίβασης

Οι επιβάτες βάση του νόμου υπ’ αριθμ. 3709/2008 υποχρεούνται να προσέρχονται στο πλοίο το αργότερο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση ή σε περίπτωση που ταξιδεύουν με όχημα να βρίσκονται στο σημείο φόρτωσης 1 ώρα πριν τον απόπλου.

Εκπτώσεις

 • Τα παιδιά κάτω των 4 ετών ταξιδεύουν δωρεάν. Ωστόσο ένα μηδενικό εισιτήριο πρέπει να εκδοθει στην οικονομική θέση (κατάστρωμα).
 • Tα βρεφικά εισιτήρια για το πλοίο SUPERRUNNER (αποκλειστικά) αφορούν ηλικία 0-2 και δεν μπορούν να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά. Αυτό σημαίνει πως ο πελάτης κάνει την κράτηση χωρίς να δηλώσει το βρέφος και μπορεί να επικοινωνήσει με την ακτοπλοϊκή για να το καταχωρήσουν στις σημειώσεις. Επιπλέον μόνο για τα δρομολόγια με αυτό το πλοίο, το παιδικό εισιτήριο είναι 2-10 ετών.
 • Φοιτητική έκπτωση δικαιούνται οι φοιτητές μόνο Ελληνικών Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων με έγκυρο πάσο.
 • Τα παιδιά από 5-10 ετών δικαιούνται έκπτωση 50%.
 • Τα μέλη πολύτεκνης οικογένειας δικαιούνται έκπτωση 50%.
 • Τα μέλη τρίτεκνης οικογένειας δικαιούνται έκπτωση 50%.
 • Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ δικαιούνται έκπτωση 25%.
 • Τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων δικαιούνται έκπτωση 30%.

Ειδικές προσφορές

Στις αυθημερον κρατήσεις εφαρμόζεται έκπτωση 30%.

Κατηγορίες θέσεων και οχημάτων

 • Οικονομική
 • Καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Διακεκριμένη θέση
 • Καμπίνα
 • ΙΧ1
 • ΜΟΤΟ έως 250 CC
 • ΜΟΤΟ > 250 CC

Γενικοί όροι 

1. Εισιτήρια – Κρατήσεις Θέσεων
Τα εισιτήρια είναι προσωπικά, ονομαστικά, δεν μεταβιβάζονται και ισχύουν αποκλειστικά για την διαδρομή, την ημερομηνία και την κατηγορία για την οποία έχουν εκδοθεί.
Κρατήσεις μπορούν να γίνουν μέσω όλων των συνεργαζόμενων με την Εταιρεία Ταξιδιωτικών Γραφείων, των Λιμενικών Γραφείων, των κεντρικών Γραφείων της Εταιρείας ή μέσω διαδικτύου.
Η έκδοση εισιτηρίου πάνω στο πλοίο απαγορεύεται και συνεπώς για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας οι επιβάτες πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων.
Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41, για λόγους ασφαλείας η ονομαστική κατάσταση επιβαινόντων είναι υποχρεωτική σε κάθε δρομολόγιο και στα εισιτήρια πρέπει απαραίτητα να αναγράφονται τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο Επιβάτη, Φύλο (άνδρας – γυναίκα), Ηλικιακή Κατηγορία (ενήλικος, παιδί, βρέφος), Τύπος και Αριθμός Κυκλοφορίας Οχήματος, εφόσον υπάρχει.
Συνιστούμε στους επιβάτες κατά την έκδοση των εισιτηρίων να ενημερώνουν το πρακτορείο έκδοσης για τον αριθμό του τηλεφώνου τους (κατά προτίμηση κινητού) ούτως ώστε να ειδοποιούνται σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής του προγραμματισμένου δρομολογίου π.χ. απαγόρευσης απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κ.λ.π.
Εκτός από τα παραπάνω πρέπει να δηλώνονται στο πρακτορείο έκδοσης τα άτομα που χρειάζονται ειδική φροντίδα.

2. Έλεγχος στο πλοίο
Οι Οικονομικοί Αξιωματικοί διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κατά τον έλεγχο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τα εισιτήριά τους και τα δικαιολογητικά εμπορικών εκπτώσεων, εφόσον έχει εκδοθεί εκπτωτικό εισιτήριο.

3. Υπηρεσία Απολεσθέντων
Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι επιβάτες έχασαν ή βρήκαν κάποιο αντικείμενο, παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεσα και πριν την αποβίβασή τους την Ρεσεψιόν του πλοίου.Για οποιαδήποτε πληροφορία μετά την αποβίβαση, μπορείτε να απευθύνεστε στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας.

4. Για τη δική σας ασφάλεια
Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι επιβάτες και τα αντικείμενα τα οποία φέρουν επί του πλοίου είναι πιθανό να ελεγχθούν. Θα απαγορεύεται η είσοδος στο πλοίο, στα πρόσωπα τα οποία αρνούνται να συμμορφωθούν και θα αναφέρονται στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.
Οι επιβάτες οφείλουν να παρουσιάζουν στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό του πλοίου, το εισιτήριό τους, το διαβατήριο ή την ταυτότητα ή άλλα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέπει την επιβίβαση εάν ο επιβάτης δεν διαθέτει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν δύναται να αποδείξει, πέραν πάσης αμφιβολίας την ταυτότητά του.
Μετά την επιβίβαση δεν επιτρέπεται η αποβίβαση χωρίς την άδεια των υπεύθυνων Αξιωματικών του πλοίου.
Σε περίπτωση που ο επιβάτης επιθυμεί να ματαιώσει το ταξίδι του μετά την επιβίβασή του, πρέπει να μεταφέρει εκτός πλοίου τις αποσκευές του και το όχημά του (εφόσον αυτό είναι δυνατόν).
Εάν έχετε μαζί σας όπλο, παρακαλούμε να το δηλώσετε κατά την επιβίβαση.

5. Νόμος 3730 – Απαγόρευση καπνίσματος
Με βάση τον υπ’ αριθμ. 3730 νόμο του Υπουργείου Υγείας, από 1η Ιουλίου 2009 απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες των πλοίων μας. Οι επιβάτες μπορούν να καπνίζουν μόνο στους καθορισμένους χώρους των εξωτερικών ανοικτών καταστρωμάτων.

Κεντρικοί Πράκτορες

Εάν θέλεις να δεις τους κεντρικούς πράκτορες για την Golden Star Ferries  πάτησε εδώ

Απαντήσαμε στην ερώτησή σου; Ευχαριστούμε! Παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα! Προσπάθησε ξανά!

Δεν βρήκες την απάντηση που ψάχνεις? Φόρμα Επικοινωνίας Φόρμα Επικοινωνίας