Goutos Lines


Γρήγορη ματιά στο άρθρο

Γενικές Πληροφορίες

Μια δυναμική, παραδοσιακή και φιλόδοξη εταιρεία που συνδυάζει την πενηντάχρονη εμπειρία των ιδρυτών της στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας με το νεανικό ανθρώπινο δυναμικό που την στελεχώνει.
Με όραμα και φιλοδοξία για πρωτοπορία και εξέλιξη προσφέρει ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό της συνδέοντας το λιμάνι του Λαυρίου με τα πανέμορφα κυκλαδίτικα νησιά, Κέα (Τζια) και Κύθνο, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή τους και στην οικονομική τους ανάπτυξη.

Κατοικίδια

Τα κατοικίδια ταξιδεύουν δωρεάν. Απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες του πλοίου. Το πλοίο διαθέτει ειδικούς χώρους διαμονής των κατοικίδιων. Εφόσον τα κατοικίδια κυκλοφορούν (πάντα με λουρί και συνοδό) θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατο ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του και είναι υπεύθυνοι για την φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή του.Ασυνόδευτα κατοικίδια δεν γίνονται δεκτά.

Αποσκευές

 • Ο επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει χειραποσκευές βάρος μέχρι 50 κιλών, χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερο ναύλο.
 • Οι αποσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του πλοίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πληρώματος. Οι αποσκευές δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας. Τα αντικείμενα αξίας μεταφέρονται με ευθύνη του κατόχου.
 • Να μην τοποθετεί αποσκευές ή αντικείμενα στα καθίσματα ή τις θέσεις επιβατών.

Διαδικασία επιβίβασης

Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον μια ώρα προ απόπλου του πλοίου. Ο οδηγός υποχρεούται να φορτώσει και να εκφορτώσει το όχημά του. Οι επιβάτες των οχημάτων υποχρεούνται να αποβιβάζονται από αυτά πριν από την φόρτωσή τους στο πλοίο. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, οι αποσκευές μπορούν να παραμένουν μέσα στα οχήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως οι οδηγοί και οι επιβάτες πρέπει να φέρουν μαζί τους αντικείμενα που θα χρειασθούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού επειδή μετά την αναχώρηση του πλοίου απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο των οχημάτων. Η σειρά προτεραιότητας φόρτωσης των οχημάτων καθορίζεται από του Κανονισμούς Λιμένα κάθε Λιμενικής Αρχής, στην περιοχή της οποίας γίνεται η φόρτωση.

Εκπτώσεις

 • 100% σε παιδιά έως 5 ετών, με την υποχρέωση έκδοσης εισιτηρίων μηδενικού ναύλου.
 • 50% σε παιδιά από 5 έως 10 ετών.
 • 50% σε Πολύτεκνους (με επίδειξη Ειδικής Ταυτότητας Πολυτέκνου)
 • 50% σε Συνταξιούχους ΝΑΤ (με επίδειξη Αποδεικτικό Συνταξιοδοτικό Έντυπο της ιδιότητάς του)
 • 50% σε  Άτομα με Αναπηρία ή Μειωμένη Κινητικότητα (ΑΜΕΑ) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω (με την επίδειξη της Απόφασης των αρμοδίων Υγειονομικών Επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.ΠΑ) ή των Υγειονομικών Επιτροπών της Αρμόδιας Διοικητικής Αρχής ή Ασφαλιστικό Φορέα μέχρι την ημερομηνία λήξης της ισχύος τους). Συνοδοί ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω δικαιούνται επίσης έκπτωση.
 • 50% σε Ανάπηρους Πολέμου, σε Θύματα Πολέμου και Βοηθούς ή Συνοδούς αυτών (Θεράποντες με Δελτίο Ειδικής Ταυτότητας ή Επίσημη Βεβαίωση Ιδιότητας).
 • 50% σε Φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ (με την επίδειξη της Φοιτητικής Ταυτότητας ή Δελτίο Σπουδαστικής Ιδιότητας για τους σπουδαστές ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ).
 • Εκπτώσεις σε Αναπηρικά Οχήματα Ι.Χ.Ε. (εφόσον συνοδεύεται από τον Δικαιούχο και φέρει Ειδικές Πινακίδες Αναπήρων Πολέμου ή Δελτίο Στάθμευσης Οχημάτων των ατόμων με αναπηρίες – Δελτίο Στάθμευσης «ΑΜΑ»).
 • Οι εκπτώσεις δεν είναι συμψηφιστικές και δίδεται μόνο η μεγαλύτερη σε ποσοστό έκπτωση κάθε φορά.
 • Οι επιβάτες που δικαιούνται έκπτωση παρακαλούνται να φέρουν όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά κατά την επιβίβαση στο πλοίο. Μετά την έκδοση του εισιτηρίου δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων για όποιες διαφορές προκύψουν.

Ακυρωτική πολιτική

 • Εισιτήρια που ακυρώνονται μέχρι 48 ώρες πριν τον απόπλου του πλοίου, δεν έχουν ακυρωτικά, εφόσον επιστραφεί αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου.
 • Εισιτήρια που ακυρώνονται έως και 12 ώρες πριν τον απόπλου του πλοίου (ακριβής ώρα), έχουν παρακράτηση 50%, εφόσον επιστραφεί αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου. 
 • Για ακυρώσεις που γίνονται σε χρόνο λιγότερο των 12 ωρών προ του απόπλου ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΝΑΥΛΟΣ.
 • Μετά την αναχώρηση, τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε Ανοικτής Ημερομηνίας (Open-Date) και η αλλαγή της ημερομηνίας δεν είναι δυνατή.
 • Τα εισιτήρια ακυρώνονται μόνο από τα πρακτορεία έκδοσης και δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν τηλεφωνικά. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να παραδώσουν τα εισιτήρια στα πρακτορεία.

Εισιτήρια ανοιχτής ημερομηνίας

 • Τα εισιτήρια μπορούν να μετατραπούν σε Ανοικτής Ημερομηνίας (Open-Date) μέχρι και 4 ώρες προ απόπλου του πλοίου.
 • Χαμηλή περίοδος:
  Από 01/01/2020 έως 09/04/2020
  Από 04/05/2020 έως 03/06/2020
  Από 14/09/2020 έως 30/09/2020
 • Τα εισιτήρια μπορούν να μετατραπούν σε Ανοικτής Ημερομηνίας (Open-Date) μέχρι και 24 ώρες προ απόπλου του πλοίου.

    Υψηλή περίοδος:
   Από 10/04/2020 έως 03/05/2020
   Από 04/06/2020 έως 13/09/2020

Τα εισιτήρια Ανοικτής Ημερομηνίας (Open-Date) ισχύουν έως και ένα χρόνο από την ημερομηνία και ώρα έκδοσης. Είναι απαραίτητο πριν την επιβίβαση το αρχικό εισιτήριο να αντικατασταθεί με νέο εισιτήριο. Εάν μέχρι την ημερομηνία ταξιδιού έχουν αυξηθεί οι ναύλοι, οι κάτοχοι εισιτηρίων ανοιχτής ημερομηνίας οφείλουν να καταβάλλουν τη διαφορά.

Άτομα με ειδικές ανάγκες

Το πλοίο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών με ειδικές ανάγκες. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσεων. Να ενημερώνεται κατά την κράτηση του εισιτηρίου ο εκδότης ή η Εταιρεία ότι υπάρχει ανάγκη συνδρομής, να κοινοποιεί στο μεταφορέα το αργότερο σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την παροχή της συνδρομής και να βρίσκεται σε προκαθορισμένο σημείο σε συγκεκριμένη ώρα, η οποία δεν υπερβαίνει τα εξήντα (60) λεπτά.

Ανήλικοι επιβάτες

 • Η μετακίνηση ασυνόδευτου ανηλίκου επιβάτη που δεν έχει συμπληρώσει το 15° έτος της ηλικίας του δεν επιτρέπεται.
 • Η μετακίνηση ανηλίκων επιβατών, που έχουν συμπληρώσει το 15° έως το 18° έτος της ηλικίας τους, χωρίς τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα, επιτρέπεται με τις κάτωθι προϋποθέσεις:
 1. Συμπλήρωση Υπεύθυνης Δήλωσης από τον γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα του ανηλίκου, θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή. 
 2. Για την επιβίβαση στο πλοίο, ο ανήλικος επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί με το εισιτήριό του, την πρωτότυπη Δήλωση, καθώς και το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας. 
 3. Σε κάθε περίπτωση, ο γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας του ανηλίκου επιβάτη, φέρει ακέραιη την ευθύνη για την έγκαιρη απόκτηση και θεώρηση της Υπεύθυνης Δήλωσης, καθώς και όλων των συνοδευτικών εγγράφων που τυχόν απαιτούνται στο λιμάνι αναχώρησης. 
 4. Σε καμία περίπτωση, η εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη εάν λόγω ανεπαρκών εγγράφων ή/ και πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας, δεν επιτραπεί η επιβίβαση από τους αρμόδιους Αξιωματικούς του πλοίου ή τις Λιμενικές Αρχές.

Κατηγορίες θέσεων και οχημάτων

 • Οικονομική
 • ΙΧ < 4.25 m
 • ΙΧ > 4.25 m
 • ΜΟΤΟ (< 250 cc) 
 • ΜΟΤΟ (> 250 cc)

Γενικοί όροι

 1. Κάθε εισιτήριο επιβάτη είναι ατομικό, δεν μεταβιβάζεται και ισχύει μόνο για την θέση, την ημερομηνία, την διαδρομή και το δρομολόγιο για το οποίο εκδόθηκε.
 2. Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41/ΕΚ είναι υποχρεωτική για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. Για τους σκοπούς της καταγραφής, τα εισιτήρια εκδίδονται ονομαστικά και αναγράφουν οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, το φύλο και την ηλικία. 
 3. Κατά την ηλεκτρονική κράτηση ή την έκδοση του εισιτηρίου, ο επιβάτης οφείλει να δίνει ακριβή στοιχεία ταυτότητάς του, αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωσή του από το μεταφορέα σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου του πλοίου. Σε περίπτωση μη επιθυμίας του επιβάτη να γνωστοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας αυτή καταχωρείται εγγράφως επί του εισιτηρίου. 
 4. Ο επιβάτης οφείλει επίσης να ελέγχει κατά την έκδοση του εισιτηρίου την ορθότητα των αναγραφόμενων στο εισιτήριο στοιχείων (ημερομηνία, ώρα, δρομολόγιο, πλοίο, στοιχεία ταυτότητας κλπ) και να μην το παραλαμβάνει σε περίπτωση λανθασμένης αναγραφής. 
 5. Κατά την έκδοση εισιτηρίων θα πρέπει να δηλώνονται τα άτομα που χρήζουν ειδικής φροντίδας. 
 6. Η τιμή του εισιτηρίου (ναύλος) περιλαμβάνει τη μεταφορά του επιβάτη στο λιμένα προορισμού, στον τύπο θέσης που έχει επιλέξει ο επιβάτης, καθώς επίσης και τις εκάστοτε νόμιμες επιβαρύνσεις επ’ αυτού (Φ.Π.Α., Λιμενικά Τέλη κλπ). 
 7. Η τιμή της απόδειξης μεταφοράς οχήματος (ναύλος) περιλαμβάνει τη μεταφορά του οχήματος στο λιμένα προορισμού και τις εκάστοτε νόμιμες επιβαρύνσεις επ’ αυτού (Φ.Π.Α., Λιμενικά Τέλη κλπ). 
 8. Απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά όπλων, εκρηκτικών υλών και άλλων επικίνδυνων ουσιών ή υλικών εν πλω. 
 9. Οι επιβάτες οφείλουν να τηρούν τις κατά περίπτωση σχετικές Λιμενικές, Υγειονομικές και Τελωνειακές διατάξεις. Οι επιβάτες οφείλουν να συμμορφώνονται προς όλους τους κανονισμούς ασφαλείας κατά την επιβίβαση, την αποβίβαση και τον πλου, της δημόσιας τάξεως εντός του πλοίου και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Οφείλουν επίσης να συμμορφώνονται προς κάθε εντολή του Πλοιάρχου ή οδηγία των μελών του πληρώματος κατά την διάρκεια του ταξιδιού. 
 10. Για κάθε παράπονο κατά την διάρκεια του ταξιδιού, οι επιβάτες πρέπει να απευθύνονται στον Πλοίαρχο ή στον Ύπαρχο του πλοίου και μετά το πέρας του ταξιδιού στην Πλοιοκτήτρια Εταιρεία ή στις Λιμενικές Αρχές. Το πλοίο και η ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν ευθύνονται για τυχόν κλοπή ή απώλεια χρημάτων, αξιόγραφων και λοιπών τιμαλφών αντικειμένων εντός του πλοίου. 
 11. Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Για λόγους ασφαλείας του πλου και προστασίας του περιβάλλοντος, παρακαλείσθε να μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου ή στην θάλασσα.

Κεντρικοί πράκτορες

Εάν θες να δεις τους κεντρικούς πράκτορες για την Goutos Lines πάτησε εδώ .

Απαντήσαμε στην ερώτησή σου; Ευχαριστούμε! Παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα! Προσπάθησε ξανά!

Δεν βρήκες την απάντηση που ψάχνεις? Φόρμα Επικοινωνίας Φόρμα Επικοινωνίας