Dodecanese Flying Dolphins

Γρήγορη ματιά στο άρθρο

Γενικές Πληροφορίες

Η εταιρεία ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ εξυπηρετεί καθημερινά με τη γραμμή Ρόδου με το λιμάνι Fethiye ( Μάκρη) της Τουρκίας . Η γραμμή εξυπηρετείται καθημερινά με το γρήγορο ιπτάμενο δελφίνι AEGEAN PRINCE που προσφέρει το γρηγορότερο και οικονομικότερο ταξίδι . Και τα δύο λιμάνια που ενώνουμε καθημερινά εκτός από το γεγονός ότι είναι δύο από τους δημοφιλέστερους Τουριστικούς Προορισμούς  διαθέτουν και οι δύο από ένα Διεθνές Αεροδρόμιο με πτήσεις ειδικότερα το καλοκαίρι από και προς πάρα πολλούς διεθνής προορισμούς . (Το Διεθνές Αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου και το   Διεθνές Αεροδρόμιο Dalaman).

Αποσκευές

Οι επιβάτες έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν δωρεάν αποσκευές μέχρι 40 κιλά και 0,5 m3. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι αποσκευές παραμένουν στο γκαράζ σε ειδικά σχεδιασμένους χώρους. Ωστόσο, επειδή απαγορεύεται η πρόσβαση στο γκαράζ του σκάφους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι επιβάτες πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους τα προσωπικά αντικείμενα που ενδέχεται να χρειαστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τα χρήματα, οι κινητές αξίες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα μπορούν να συμπεριληφθούν στο γραφείο του σκάφους για ασφαλή φύλαξη. Το Πλοίο και η Εταιρεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για κλοπή ή απώλεια χρημάτων, αξιών ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων μέσα στο Σκάφος, σε περίπτωση που δεν έχουν ανατεθεί για φύλαξη. Σε περίπτωση απώλειας προσωπικών αντικειμένων, οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στην Εταιρεία.

Κατοικίδια

Η παρουσία του ζώου σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του πλοίου (καμπίνες, μπαρ, κ.λπ.) απαγορεύεται αυστηρά. Τα πλοία της Εταιρείας διαθέτουν ειδικά εξωτερικά σημεία για κατοικίδια ζώα. Τα κατοικίδια ζώα πρέπει πάντα να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους, πρέπει να είναι δεμένα (με λουρί ή αλυσίδα) και πρέπει να φορούν ρύγχος εάν βρίσκονται εκτός του κλουβιού τους. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο ζώο πρέπει να έχουν μαζί τους ένα πρόσφατα ενημερωμένο φυλλάδιο υγείας και είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή τους.

Εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επιτρέπεται η επιβίβαση σε εγκύους μέχρι το τέλος της 26ης εβδομάδας με την υποχρεωτική προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικύ ταξιδιωτικής ικανότητας. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει ιατρικό πιστοποιητικό σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης και να αρνηθεί τη διέλευση εάν δεν είναι βέβαιος ότι ο επιβάτης θα είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ακυρωτική πολιτική

- Για ακυρώσεις έως και 14 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησής, προκύπτει 100% επιστροφή της αξίας των εισιτηρίων σας.

- Για ακυρώσεις μεταξύ 14 και 7 ημερών από την ημερομηνία αναχώρησής, προκύπτει 75% επιστροφή της αξίας των εισιτηρίων σου.

- Για ακυρώσεις μεταξύ 7 και 3 ημερών από την προγραμματισμένη αναχώρησή, προκύπτει 50% επιστροφή της αξίας των εισιτηρίων σου.

- Για ακυρώσεις που γίνονται σε λιγότερο από 2 ημέρες έως και πριν την προγραμματισμένη ώρα του απόπλου, δεν προκύπτει καμία επιστροφή χρημάτων.

Τα εισιτήρια δεν μπορούν να ακυρωθούν μέσω τηλεφώνου. Τα εισιτήρια μπορούν να ακυρωθούν ή να μετατραπούν μόνο από το ταξιδιωτικό πρακτορείο που τα εξέδωσε ή από τον κεντρικό πράκτορα της εταιρείας.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης, το εισιτήριο δεν ακυρώνεται και δεν μπορεί να αλλάξει ή να μετατραπεί σε ανοικτό.

Διαδικασία επιβίβασης

Οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο σημείο ελέγχου μία ώρα πριν το ταξίδι. Εάν ο επιβάτης χάσει την αναχώρηση, δεν έχει δικαίωμα επιστροφής χρημάτων. Οι επιβάτες πρέπει να προσκομίσουν στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό του σκάφους το εισιτήριο, το διαβατήριο, την ταυτότητα ή άλλα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την επιβίβαση σε επιβάτη χωρίς τα απαραίτητα αυτά ταξιδιωτικά έγγραφα. Κατά την επιβίβαση και το ταξίδι, το εξουσιοδοτημένο άτομο διενεργεί ελέγχους εισιτηρίων. Ενώ οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται, οι επιβάτες οφείλουν να αποδεικνύουν τόσο τα εισιτήριά τους όσο και τα δικαιολογητικά έγγραφα που αφορούν εμπορική μείωση σε περίπτωση που έχει εκδοθεί εισιτήριο μείωσης. Κάθε επιβάτης που επιθυμεί να αλλάξει τον προορισμό που βρίσκεται στο εισιτήριο πρέπει να ειδοποιήσει τον Οικονομικό Διευθυντή και να πληρώσει τη διαφορά. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε διαφορετικό προορισμό από εκείνο που εμφανίζεται στο εισιτήριο θα υπόκεινται σε πρόστιμο και άλλες νομικές διαδικασίες. Κάθε επιβάτης που ταξιδεύει χωρίς εισιτήριο θα παραδοθεί στην Λιμενική Αρχή ως λαθρεπιβάτης.

Εκπτώσεις

  • Παιδιά κάτω των 2 ετών ταξιδεύουν με ελάχιστη χρέωση 5 ευρώ.
  • Παιδιά 2-11 ετών έχουν 50% έκπτωση στον ναύλο.
  • Οι κάτοχοι του ISIC λαμβάνουν έκπτωση 20% στην τιμή του εισιτηρίου.
  • Τα πλοία της εταιρείας έχουν ειδικά σχεδιασμένες καμπίνες με εύκολη πρόσβαση και λειτουργία για να φιλοξενήσουν επιβάτες με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).

Εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας

Τα εισιτήρια Ανοικτής ημερομηνίας πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός ενός έτους από την ημερομηνία έκδοσης.

Κεντρικοί πράκτορες

Εάν θέλεις να δεις του κεντρικούς πράκτορες για την Dodecanese Flying Dolphins  πάτησε εδώ  .

Απαντήσαμε στην ερώτησή σου; Ευχαριστούμε! Παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα! Προσπάθησε ξανά!

Δεν βρήκες την απάντηση που ψάχνεις? Φόρμα Επικοινωνίας Φόρμα Επικοινωνίας